Masalah Berat Badan

Hello, anak sye berusia 1 Tahun 11 Bulan saya risau sebab berat dia baru 9.4 sudah 4 bulan naik turun, naik turun... Apa yang perlu sye buat sekarang??

2 Balas

hye ibu... anak saya setahun baru 8kg... sebab masa start makan 6bulan dia tak suka makan bubur nasi... dekat2 setahun ni baru dia nak makan itupon sikit2... tapi asalkan berat ada naik, bmi anak okey, insya Allah takda masalh... janji anak sihat...

setiap pagi saya bagi anak makan cheese... dalam nasi letak minyak zaitun sikit... doktor sarankan macam tu... nak bagi minum susu formula takut dia taknak sebab dah lama direct bf... tapi saya bagi jugak sikit2 susu fullcream tuu...