1tahun5bulan

Anak sya muntah2 dr start pagi td,asal mnyusu atau mkn ja muntah2,kenapa ya?anginka atau sbb apa ya?risau jg ni..td pegi klinik doktor ckp cuma angin..tp asal dia mkn atau mnyusu mesti kluar balik muntah..risau dah ni..gastrik ka atau mcm mna ya?kembung perutka..#pleasehelp #ingintahu

1 Balas

Hi, mommy. Anak saya pernah jadi macam ni. Sebiji macam anak awak. Saya bawa ke klinik pakar kanak-kanak. Saya pergi waktu pagi. Paed bagi ors dan advice untuk jangan bagi anak makan apa2 selain minum ors. Monitor sampai petang. If petang masih lagi sama muntah2 jugak, terus pergi hospital. Itu advise paed anak saya. Alhamdulillah petang tu dah okay. Tak jadi bawa anak pergi hospital. Saranan saya kalau hari ni still muntah2 lagi, bawa anak ke hospital.

5mo ago

Ok sis..terima kasih..anak sya pun sma jg isap jari masih..tu yg risau dia lpas pegang2 then isap jari..