mcm mna nk susukn baby klau baby tu kuat meragam + x brapa pndai hisap susu ibu?

anak sya bru brusia seminggu lbih tpi kuning mkin naik, bila mau mnyusu dye kuat meragam dn x brapa pndai hisap susu 😔 sya rsa mcm gagal jdi ibu yg baik sbb x dpat nk bri susu dgn btul 😔 #firstmom #pleasehelp

2 Balas

anak sy pon mula2 nk bg hisap meragam jugak. tp hari2 ajar jugak...sy tunggu dia nak susu .. mmg akan meragam dan nangis sbb xnak hisap.. tp ajar jugak.. kedudukan baby hadap breast kita kne betul. dan kita selesa. keep suakan . lama2 dia akn nak

pam ltk dlm botol. lps tu bagi. atau boleh try pegang nipple mcm cara marmet tu suap kn dkt mulut bby. masa dia hisap tu, boleh urut kan dkt bwh dagu dia tu.