tips bagi anak 7 bulan makan

anak sy taknak makan langsung. sy dah cuba pelbagai jenis. homemade, instant, makcik dia masak, semua xnak. semulut je masuk dah menganga xnak telan. menangis² mcm kena pukul. dia lapar, tengok orang pegang mangkuk dia ingat dia punya tpi bila suap dia taknak. please sesiapa ada tips / resepi utk baby yg susah makan 🙏 sekarang berat badan dia kurang. risau ganggu tumbesaran #firstmom #pleasehelp

2 Balas

Haih, macam anak sy. Anak sy dah 4 bulan tak naik berat bdn. Doktor suruh kasi susu formula langkah 2, ada byk sikit protein. Anak sy kalau buah fresh dia nk.

1y ago

umur berapa tu? sy baru cuba bagi langkah 1 S26 gold. tnya kat kedai tu biasanya yg ni utk tmbah berat. cuba je lah apa yg boleh 🫠

Semua tekstur makanan anak tolak jugak ke sis?

1y ago

stakat ni sy cuba texture bubur halus dgn yg besar² bagi dia isap & gigit. cm buah & biskut baby. yg halus mmg reject. yg besar pulak dia gigit² sikit je. bila dia rasa ada benda dlm mulut, sama jugak dia nganga je bagi benda tu meleleh kluar