Susah minum susu

hi. anak sy sekarang dh nak masuk 9 bulan. Susah nak minum susu apa perlu saya buat? Puting dah tukar, susu dah tukar, oral stimulation dah buat. Bila bagi susu dia meronta² nangis macam kena dera ermmm. jarak waktu makan dengan susu pun dah. Mama is buntu now 🥴 please help. Any suggestion??? #pleasehelp #firstbaby #firstmom

3 Balas

Baby mengantuk ke? Atau makan byk solid dan tak lapar lagi? Atau sakit? Kalau baby sy mengantuk, tak nak minum, sy bg dia tidur sejam dua. Lepas tu tunggu dia nangis baru bg susu. Kalau tak lapar lagi/ sakit, biasa sy akan panaskan susu lagi lepas 45 minit dan bg baby minum. Kalau tak nak jgk, sy tunggu dia nangis baru bg susu atau lebihkan solid seterusnya

12mo ago

sy jarakkan 2 jam lepas makan baru tidurkan dia.. sebelum tidur mmg dia akan mintak susu tp sejak akhir² ni dia tk nak minum langsung sedangkan last minum 12 jam lepas.

Bekukan susu dalam ice cream mould. Boleh cuba 😊

1y ago

Sama-sama 😊 kalau dalam peti ais atas tu boleh tahan 3 bulan. Awak tak perlu buat banyak pun takpe.

nak tumbuh gg ka?

12mo ago

tengah tumbuh yg ketiga..