Puting botol baby untuk baby mix bf fm

Anak sy mix bf dgn fm tak lama lg dh nk masuk 3 bulan. Persoalan sy perlu ke sy tukar saiz puting bila dia makin besar atau kekalkan je saiz 0-3 sbbny sy pernah baca ada org ckp kalau baby tu df xpayah tukar saiz puting nanti dh dpt yg susu keluar lg laju dia dh xnk df.#firstmom #ingintahu

5 Balas

tgk pada baby.. mcm baby sye, dye sendri yg x nak teat 0 month+ bila da msuk 3 month+.. mcm mana nak tw? baby mnyusu lg lme dr biasa/baby marah tyme mnyusu/baby x nak mnyusu.. klu baby sis ok je xde perubahan tyme mnyusu, x payah tukar..

Ya betul. Untuk mengelakkan risiko nipple confuse. Anak saya pakai newborn teat size sampai umur 2y. Anak saya minum ebm waktu saya bekerja je. Waktu malam dan hari yang saya cuti fully DF.

Betul tu, maintain je sampai besar. Secara logik bre@st kita lubangnya tak beso pun maintain gitu je sampai bila2☺️

sy xpernah tukar teat xnak baby nipple confuse. kalau tukar botol susu pon akan beli teat size sama

3 bulan baby kecil lagi. Kekal kan shj teat nb