nak tanya tentang susu formula..anak sy newborn minum susu formula latrogen skrng tp

anak sy minum latrogen tp dia slalu meneran je,mcm susah berak.tapi dia ada berak .adakah itu normal atau xsesuai?susu formula apa ya yg sesuai dgn newborn ?

8 Balas

baby newborn mmg suka meneran kdg2 smpai merah muka ingat nak berak tp tak. .asal bby ada kentut .bby berak najis ok je. mmg tkde mslah . klau bby tkde kentut taknak berak smpai nak smnggu tnpa kentut tak normal ye ..tp klau tak berak 3hari tu normal utk bayi bawah 6bulan yang belum mkan mkanan pejal tapi oastikan kentut ada dan baby tak meragam

berak ok x? brapa hari skali? najis ok? warna najis ? ada kentut? kalau smua tu ok,normal untuk baby newborn mneran2 mcm berak xlepas. mmg newborn mcm tu. suka mneran smpai merah2 muka pastu mnangis. pdahal perut tak kembung,taik normal

mse pantang dlu, tiap kali berak bby sye mnangis.. tp tahi dye ok.. sye smpi 3x tukar susu.. tp sbenanye sbb baby tgh blaja mbuang.. lme2 bby da x nanges cuma kuat jgak la bnyi mneran tu..

anak saya pun macam ni. neran muka merah2 tapi tak nangis. tgok najis pun oky, lembut je. sehari pulak berak 2 3 kali. So xperlu risau. walaupun kdg tu rase kesian..😅

macam anak saya , time first dia lahirr saya try bgi lactogen and dia susah berakk , so saya tukar dupro sampai skrgg Alhamdullilah oke

anak sye mnum lactogen x berak. 2 3 hari sekali baru berak. tukar terus susu die bru berak hari2.

1y ago

x sis. anak sye meragam n x kentut. so mmg susu tu x sesuai dgn die. plus die jadi muntah2. now sye dh tukar susu nan. elok je xde muntah xde meragam even x berak 2 hari. sbb susu lactogen ni pekat sgt. nak2 lagi kalau ikut sukatan die betol2. and rasa + bau die terlampau kuat. even sye rase setitik dua pon nak muntah.

kes kta sama..Smpai baby sy kembung perut x berak²..tukar susu ke Dutch baby

tukar susu