Anak bawah 1 bulan tak berak 2 hari

Anak sy harini genap 20 hari tapi dah 2 hari tak berak..perut x kembung sebab baby kerap kentut2..sy bagi susu badan dan campur susu formula..sapa pernah anak macam ni?#firstmom

2 Balas

Ada yang kata normal , ada yang kata tak . Rajin2 buat senaman pada kaki baby , urutan di perut dan belakang , tapak kaki . Tapi sebelum tu pastikan baby serasi dgn susu formula takut tu punca baby sembelit even bagi susu badan . Mcm baby saya pun ada hari mood dia tak berak . Tapi hari ke3 akan berak .

2y ago

Kalau awak fully bf normal tak berak dalam tempoh lama melainkan campur kena berak . Tak silap saya tak lebih 5 atau 7 hari . Jangan risau . Biasa la baby diorg takda gravity kuat lagi nak push untuk berak . Kita la yang kena tolong .