Anak kerap garu bahagian belakang telinga

Anak sy dh 8 bulan dan dah tumbuh gigi belah bawah 2 batang.. Sekarang dia kerap garu² bahagian belakang kepala/telinga dia kenapa ye?? sebab gatal nak tumbuh gigi lagi ke atau apa ye??? lepastu kuat merengek 2 3 hari ni. menjeriit tk tentu pasal sedangkan makan dah banyak, berak apa semua pun ok je. Buntu mama dengan papa dia. moody pun ada sbb asyik menangis je dia 🥲 #firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

1 Balas

I guess so. sbb bby sy pun kerap buat gitu, rupanya nk naik gigi. merengek sbb mungkin xselesa. blh bg puree buah yg sejuk tu utk legakan gusi dia. klu bab jerit tu, sbb bby tgh explore vocal cord dia. skrg ni fasa bby sy test vocal. tgh solat jd x khusyuk sbb bby duk jerit2 pdhl takde apa pun. kdg dia nk attention kita juga. parents jgn moody ya, nnt kita rindu moment ni 😊

1y ago

Sy suka part menjerit tu, mcm dok gaduh dgn adik sy. Kelakar 🤭🤭