anak cirit birit

hi..anak sy da seminggu cirit birit..usia nye 2 bln lbh..ada suggestion x utk prevent?

1 Balas

cirit birit ni akan sembuh sendiri within 24 hours. tapi kalau disertakan dgn muntah2, kene segera p hospital.. btw, baby fully bf ke?? kalau fully bf, ibu kene kawal pengambilan pemakanan. mungkin perut baby x dpat terima apa yg ibu makan spt makanan berlemak, santan, kekacang.. kalau baby mnum susu guna botol (x kisahla sm ada mnum susu ibu atau formula), kene pantau bahagian penyediaan botol susu. takut tercemar / tidak bersih.

5y ago

goodluck ibu.. hrp2 baby cepat sembuh ye.. in sha Allah xde papa. 🤗