Kerak kepala bayi

Anak sy da 1 bulan,sy baru perasan dalam 2 hari ni ade kerak kepala. Sy da stop guna shampoo. Ade ibu2 yg ade sama pengalaman mcm sy. Ada tips x nak hadapi. Huhu. Sian tgk anak. Mcm gatal. Huhu #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp

5 Balas

anak saya pun mcmtu, sampai naik ke telinga dan muka. doc kata cradle cap. nak hilangkan kat kepala dia tu, saya letak baby oil and sikat guna berus gigi lembut. kena rajin buang la keraknya tu, kalau tak berbau. cradle cap ni tak gatal pun, normal utk baby. utk muka dia, doc bagi cream Eucerin ni utk moisturize. now dah seminggu pakai elok dah