Sorry bagi gmbr taik anak

Anak sy bru nk msuk 3 bulan,, sy sakit perut sjak ni,, sy tgk anak sy kerap meneran ,,pstu taik die lndir cmni,, kenapa ye? Normal kee, die minum susu bf selalu+ kdg cmpur dgn susu formula dutch baby,,, tupun sy bgi 1/2 kali je shari, sy kerap bf anak je sbb slalu ngn anak,, normal ke tahi die cmni?#SeriusTanya #bantusharing

Sorry bagi gmbr taik anak
7 Balas

Anak saya pun baru nak masuk 3 bulan sis. Mix bf+fm jgakk. Susu pun bagi dutch baby (sehari 2 atau 3 kali selebihnya bnyk bf kecuali nmpak tak cukup baru topap fm). Since nak masuk 3 bulan ni, najis dia jadi mcm tu jgakk, sebijik mcm sis tunjuk tu. Jenis berair lepastu akan penuh satu pampers. Anak sis kerap berak tak? Anak saya hari ni baru berak setelah 2 hari tak membuang. Kadang selang seli (contoh semalam tak berak, hari ni berak. Pastu dalam sehari akan berak 1 atau 2 kali mcm tu). Sebelum ni kalau minum susu fm je mesti akan berak (dalam sehari lebih kurang 3 kali mcm tu). Tapi anak saya tak meragam pun, aktif je, perut pun tak kembung cuma kerap kencing & kadang kerap kentut jgakk. Saya baca ada yg ckp normal tapi tu lah, first baby ni buat saya risau jgakk takut dia tak selesa ke sembelit ke apa.

sy jd mcm tu jgk sblum ni baby fully breastfeed tnya dkt nurse kk, nurse ckp sbb baby dpt tu apa yg ibu mkn jgk selagi baby aktif xde tunjuk gejala pelik kt baby dia ckp normal je

Anak sa susu fm 3 bln.. Bgni juga sis. Sya tnya mom lain mereka kata normal.. Jgn sahaja dia berak lbih 3 kli.. Dan x aktif. Dan mngis non stop means dia sakit perut

Normal sis asalkan baby tak demam, tak meragam, aktif, menyusu pun okay je. Nurse cakap kat saya mcm tu.

Normal. Sis kalau anak minum susu fm.. Taik mcm. Ni mmg normal tuk yg Menyusu botol...

bawa jmpa doc .. tunjuk gmbr tu ..

anak sakit ke?

1mo ago

anak sy sihat je, tkdela dia demam ke selsema ke cuma kerap bersin jela