Bintik2 pada badan

Anak sy baru baik dari demam, keesokannya tiba2 muncul mcm ruam2 merah ni. Dia kerap menggaru sampai tkboleh nak tido malam. Ada sesiapa tahu ni ruam apa? #pleasehelp #firstbaby #firstmom

Bintik2 pada badan
2 Balas

Hi, Puan. Sama dengan anak saya. Puan dah bawa anak jumpa doktor? Besar kemungkinan measles.

2y ago

Dari 12/10. Demam panas 3 hari. Hari ke-4 (15/10) baru keluar rashes tu. 17/10 pergi KK doktor kata measles. Kena ambil blood test tapi saya tak jadi sebab anak dah mengamuk. saya dah bebas measles, Alhamdulillah. As per date rashes masih ada tapi dah kurang dan tak demam. Sorry kalau panjang sangat.

Itu campak sekam kne gune sabun sebambu atau bedak sejuk sebambu