Baby prolonged jaundice

Anak sy baru 20hari doktor dah kategorikan prolonged jaundice. Sy bersalin czer, lps tu skrg luka czer sy bernanah. Dah dpt ubat sapu, tp sy jadi xlarat nk ulang alik KK. Td patutnya sy pergi ke KK bincang result darah yg KK ambil mggu lps tp sy xpergi. Sy minta ibu sy ke hosp swasta jumpa paed sbb sy seriously xlarat. Dr pakar kata bb sy alhamdulillah ok je, KK suka takut2 kn org sbb tu prosedur dorang.. Jaundice anak sy tu masih tinggi (196), tp paed tgk result darah dia kata normal, dia kata dlm sebulan dua bulan nt turun la.. So skrg ni sy patut continue ke KK ke mcm mana bab jaundice bb sy ni? Atau sy follow up sendiri klinik swasta je since paed dah kata ok? Ada mommies kat sini yg xfollow up kk utk jaundice bb x? #bantujawab #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

23 Balas

boleh guna nayla balm ank sy pn prologue jaundice.. dari 133 ke 38 lpas 2hari pnggunaan

Try sapu yg ni dekat tapak kaki baby, perut baby