keluarga mertua suka bg anak jajan.

Anak sy baru 1tahun 3bulan dan keluarga mertua sy suka memberikan jajan kepada anak sy dan since adik ipar sy juga ada anak sebaya anak sy dan die juga suka berikan jajan kepada anak die, bile sy melarang utk berikan jajan or hadkan pemberian jajan kepada anak sy, mereka akan persoalkan tindakan sy dan mereka still beri jajan kepada anak sy.. mcm mana sy nk hadapi situasi ini? Mohon pandangan semua. Terime kasih.#bantusharing #mommybuntu

2 Balas

Saya faham perasaan mommy sebab saya pun macam ni. Mungkin bagi saya, saya biarkan je mertua bagi sebab saya tak selalu jumpa mereka. That means anak saya pun akan jarang dapat jajan. Tapi kalau saya jadi awak, saya beli jajan organic atau khas untuk bayi / kanak2 siap siap. So bila dah jumpa mertua, kasi anak jajan ni. Takdelah mertua kasi yang tak berkhasiat. Kalau mommy dah penat tegur berlapik, mommy cakap direct je lah. Tapi tu lah, nanti orang akan terasa. Susah juga kan? Kita nak buat cara kita, kenapalah orang tak nak ikut