Petua sembelit

Anak saya yang first umur dah 1y9m dia selalu sembelit 😓 mommy2 semua ada dak petua ka apa2 yang boleh saya ikhtiar .. buntu dah ni selalu sembelit kadang2 kesian tengok dia nangis masa nak membuang air besar 😣 #pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

Hi mommy. Boleh cuba urut perut anak dengan guna kaedah i love u (boleh google macam mana cara nya). Kalau minum susu FM mungkin kena tukar susu yang sesuai untuk anak yang susah berak. Tapi kalau minum susu badan teruskan bagi. Beri anak buah buahan dan sayur sayuran