Pola tidur baby 5 bulan

Anak saya umur 5 bulan lebih saya dah train dalam jam 7-8 mlm dan ke atas wajib tidur sejak dia berumur 2 bulan lagi. Takpe ke mcm tu atau jam dia tidur terlalu awal? Usually dia akan bgun utk menyusu je dalam jam 11mlm dan 3pagi lepastu tidur balik. Anak korang mcmana? #ingintahu #firstmom #bantujawab #SeriusTanya #bantusharing

5 Balas

ok dah tu.. anak sye pun mcm tu dlu kol 7-8 mlm tdo bgn pg kol 6pg.. ble da stahun waktu tdo da brubah sikit 8-9 mlm, bgn pg kol 7-8 pg.. klu bg tdo awal sgt nant anak tbgn kol 4pg n mkn mse nk tdo blek.. so sye extend wktu tdo mlm supaya xde bgn tgh pg.. nie klu anak sye la.. prangai baby brubah2 nant..

Anak saya dari umur 3 bulan sampai sekarang 2y++ tidur jam 8pm-8.30pm. Bangun pagi jam 6am-7am. As long anak dapat jadual tidur yang okay, takde apa2 masalah untuk tidur awal.

Ok la tu. Anak i selalu tidur 7.30. Tp sejak beralih bulan pernah 10pm baru tidur. Now 7m back to 730-8pm

Okay je awak. Sama mcm anak saya schedule tu

okay tu awak. 👍🏻