butuh saran

Anak saya umur 14 hr bun. Dr lahir ga pernah mau dibedong. Klo dibedong itu.mukanya lanhsung merah trus nangis. Klo saya pribadi sich ga masalah. Soalnya anak bule aja ga pernah dibedong. Tp omonga org2 buat saya risih. Katanya kasian kaki nya nntik bengkok klo ga dbedong. Dan blablabla. Menurut para ibu2 dsini wajib ga ya anak bayi itu dibedong??

29 Tanggapan

Dibedongnya asal aja bun, biar anget aja dan gk jadi omongan orang. Atau kalo aku tangannya d keluarin badannya aja d bedong jadi bayi tetep bebas

bedong itu tujuanny hanya untuk menghangatkan, ga ada hubunganny dgn kaki bengkok. ank sy bedong paling cuma seminggu hbis itu ga ppernh lagi

saya di bedong cm 3 hari bun.. bedong itu bukan untuk membentuk kaki ya, bedong itu untuk menghangatkan saja :(

Gabutuh di bedong. Klo mau di bedong jangan terlalu kencang. Kasih ruang buat kaki dan tangan gerak

ndk wajib.. bedong itu buat menghangatkan bayi bunda, bukan untuk meluruskan kaki...

Bedong itu penghangat Bunda. Anakku dibedong cuma sampek 2minggu selebihnya nggak mau

anak saya dibedong betah cm 15 mnit abs itu udahh ga dibedong lagii. hehee..

Nggak wajib bun, fungsinya bedong sebenernya biar anget aja bun

Gak wajib.. Jangan didenger bun komentar orang.. Bikin pusing

Bedongnya klo habis mandi bun.. dan klo malem bun..