Makanan untuk tambah sel darah merah

Anak saya umur 10bulan 21hari kurang darah merah. Makanan apa untuk naikkan sel darah merah dan yang sesuai untuk umur nya?#firstbaby #1stimemom #bantusharing #ingintahu

3 Balas

tukar cara pemakanan, bykkan bagi sayuran hijau contoh bayam,pokchoy,kailan, serta daging. kacang dhal pun slh satu mknn yg tinggi protien dan zat besi. bagi mknn yg tinggi zat besi diikuti mknn yg kaya vit c . elakkan campur dairy food mcm cheese,yogurt, unsalted butter sebab akan menganggu menyerapan zat besi.

Askum sis keadaan anak mcm mana?

bykkan bagi makan sayuran hijau