Anak taknak minum air putih

Hi, anak saya umur 10 bulan. Sangat susah minum air putih. Ada jugak cuba trick dia bagi masa tidur. Tapi dia memang taknak minum walaupun tengah tidur 😅. Sekarang memang minum air tu minum susu je. Susu fm @ breastmilk. Ada cara tak nak ajar minum air putih? Sebab dari umur 6 bulan sampai 10 bulan tak dapat bagi dia minum air putih #firstmom #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

Cuba tukar bg guna straw ke. By spoon ke. Awal2 sy bg ank guna sudu. Then cawan biasa. Try tukar bg guna straw tu lg bnyk dia minum. Teruja kot sedut dpt air tu.

6mo ago

Terima kasih. Nanti sy cuba