Susah burp and asyik batuk

Anak saya premature lahir dalam 29 minggu dan 1.45 kg je. Sekarang sudah 3 bulan 27 hari dalam 4.8kg. minum susu je dia muntah,sekarang dia rasa sesuatu tersekat kat tekak dan batuk tapi bila check, doctor cakap he is normal. Sebelum bagi dia burp pun dia muntah muntah. Dulu sikit sekarang #firstbaby banyak #1stimemom

1 Balas

Mungkin trlebih bagi susu. In between meal tu ibu kena burpkan dia dulu. Baby sy pun mcm tu juga, dia akn batuk pastu muntah. Tp skrg takde dah sbb every 15 mins dia menyusu sy akn stop dan burpkan dia. Baby premature juga dlm mingggu yg sama sprti anak awk. Semoga membantu.

4y ago

ok, faham. akan cuba buat seperti akka cakap