Anak belum bercakap

Anak saya perempuan, 1tahun3bulan. Cuma tahu satu perkataaan saja mamam kalau dia nak makan. Mama papa pun belum sebut. Dia ada lah mengomel bahasa alien dia. Tapi takda words yg betul betul bermakna. Normal ke? Eyes nose bila tanya tatau nak tunjuk lagi #firstbaby #pleasehelp #ingintahu #firstmom

2 Balas

Anak saye pun belom pandai cakap mummy daddy. Tapi air kakak abg dah pandai. Normal je tu. Takpe budak nak besar take time mesti nanti dye dah pandai 🫰🏻

Normal.. Teruskan kerap berkomunikasi dgn anak dlm setiap aktiviti bila bersama dgn anak. Bermain bersama dgnnya, baca buku Sama2.