Baby kembung

Anak saya mesti akan kembung setiap kali menyusu. Ada suggestion tak susu apa yang sesuai? Anak saya baru sebulan 16 hari. #firstbaby

2 Balas

biase nya kembung ni sbb jenis botol susu dan cara bagi susu.. cari puting yg anti colic.. susu make sure penuh kat puting, supaya anak x hisap angin.. kalau susu bdn, pemakanan ibu pun boleh buat anak berangin.. kalau isap susu bdn make sure mulut baby penuh dgn puting termasuk kawasan sekitar dia, bukan hujung2 puting tu je..

selain susu maybe boleh tengok cara baby menyusu . jangan bagi baby sedut angin , contohnya botol susu tak betul tegak ke mulut baby menyebabkan susu tak mengalir kat puting dan baby sedut angin . macam ni pun boleh menyebabkan kembung