Jika anak berumur 1 tahun dah makan makanan solid,berapa kekerapan anak menyusu dn minum air ksg?

Anak saya menyusu dan makan makanan soolid lepas tukar susu step 3 najis sagt keras . Tp hr hr menangis meneran.. #pleasehelp

2 Balas

Bagi susu bila dia nak je sbb susu bukan makanan utama selepas umur setahun. Minum air kosong selepas makan. Atau lepas dia banyak main.

4mo ago

ya ini yg saya bt . dia akan minum susu bila nak tidur tgh hari dan ptg 7oz kadang tak habis . nt lepas isyak saya akan bt susu 4oz sbb malam dia tak nak makan langsung walau apa pun saya suap . tidur pukul 10malam susu 5oz sampai esok 7pg.