muntah susu

Anak saya dh 2 bulan.. Dia selalu muntah susu byk.. Saya guna susu badan direct breastfeed.. Kalau tepuk2 blkg dia akan sendawa smbil susu pun akn turut muntah jugak.. Satu lgi dia suka mengeliat terlalu aktif.. Kdg2 mengeliat smpai dia trkeluar susu.. Buat sy risau.. Anak uolss begini tak.. Normal ke? #firstdaughter

8 Balas

Anak sy dulu macamni, takut tengok sebab dia bukan muak tapi muntah susu terus. Lepastu sy perhati rupanya masa nyusu dia lebih kepada nak ngempeng puting lama2. sebenarnya dia dah kenyang tp still isap puting. Sy cuba bagi puting kosong lepas nyusu. Lepastu dah tak muntah.

4y ago

I see hehehehe okay awak terima kasih ye

Sama cm anak sy. Dia pun baru 2 bulan. Masa dia sebulan sy perasan yg dia ni sbnrnye knyg da tp nk mnghisap lg. Tu sedut je susu. Last2 beli puting. Habis je susu yg dibancuh tu sendawakan then bg puting.

Org tua2 cakap..kalau ank yg muntah susu dan kerap menggeliat tu ank akan montel 🥰mcm baby sy selalu begitu . Umur 2bulan 5.2kg

Salam sis..anak saya skang simtom mcm anak sis.. Risau dibuatnya.. Ok ke keadaan baby mcm tu

Salam sis, anak muntah2 sikit lepas menyusu tu normal sis... 😊

Baby telmpau kenyang susu tu..

Smala ..

Sama dgn anak sy br 1bulan lebih..

5y ago

Xde ..