Demam on off seminggu lebih, keluar bintik merah

Anak saya demam on off . Setelah mandi air sejuk, badan dia keluar bintik merah macam semut rote tu. Kenapa ye ?

Demam on off seminggu lebih, keluar bintik merah
4 Balas

Tengok gambar ke 2 yang dekat kaki tu macam alergik. Anak saya dulu pernah kena memang macam gegata 1 badan. Tapi dia takde demam. Bawa pergi klinik sis. Nanti dr bagi ubat makan & sapu. Anak saya 4 hari juga baru pulih sepenuhnya. Dia macam on off kalau dia berpeluh atau panas, nanti gegata naik. Kalau sejuk, dia surut.

macam alergik tapi tak pasti.. better tanya doktor dulu.. hanya doktor tahu keadaan dia.. kena jaga kebersihan diri dan tempat.. bersihkan rumah, tempat tidur, tempat mandi dia dan lain2.. pastikan semua bersih tak ada habuk debu binatang kecik2..

Tak pasti awak. Elok pergi klinik.

cuba sapu losyen snowhite