Perkembangan Anak

Anak saya dah masuk 8 bulan.dah pandai sebut mama dan bergolek dan mengesot. tapi msh belum tumbuh gigi, belum pndai berdiri dan juga belum pandai duduk. normal ke?

1 Balas

Setiap anak lain2. I do recommend u to encourage him berdiri and merangkak. Berdiri pegang sofa ke katil ke untuk kuatkan tukang belakang dia If you using walker, you must stop that first. Encourage him utk exercise sendiri kt lantai. Baby bijak. Dia akan cepat belajar

4y ago

saya mmg x guna walker.alhamdulillah skrg dah nak masuk 10 bulan.dah pndi duduk & merangkak.berdiri kdg2 hehe.tq for advise 😁👍🏻