baby

anak saya dah 4 bulan dan minum formula milk.Saya bagi Karihome pada mulanya tapi dia mengalami sembelit.saya tukarkan kepada Mamex.Poo dia semakin ok.selepas sebulan lebih dia mengalami cirit birit pula...saya tukar s26 gold.tapi masih cirit.saya dah bawa ke klinik.Doc cakap mungkin dia alami Lactose intolerance yg tak boleh minum susu lembu yg ada Laktosa.Doc sarankan agar saya tukar kepada Bebelac.saya dah beli dan cuba pada anak.tetapi dia masih cirit.kesian sangat.sehari dekat 9-11 kali dia poo.Ada apa2 cadangan tak.hari ni dah hari ke 6 dia cirit birit...

7 Balas

Hye sis.. Sy pon bg karihome kat baby sy.. Tp cuba kurangkan sukatan ye.. Mcm sy bubuh 3 sudu susu, air 5 oz.. Alhamdulillah.. Dia berak pon cantek je tahi dia..

3y ago

Hai bole sy tau..time bg sukatan ni baby umur brapa?...sy bg 3 sudu susu 90ml baby sembelit pula slps habis 2 tin?

Sama anak saya awal2 mengalami pass motion sampai 7 kali.. Saya tukar guns similac lactose free.. Dah ok.

Cuba miss guna similac lactulose free.. Klu allergic kepada susu kambing bagi dia isomil soya.. Pun bagus jugak..

Karihome susu kambing takleh buat pekat sgt. Kalau “panas” sgt utk Baby boleh try novamil?

Susu ibu yg terbaik...boleh sy thu knp seawal 4mnth dh dbri ssu formula

Try novalac utk baby yg cirit birit...

karihome bukan susu kambing ke?

5y ago

ya betul...karihome susu kambing