Waktu tidur anak

Anak saya dah 3 bulan dan cuti maternity saya pun dah nak habis. Tapi saya tertekan sedikit sebab waktu tidur anak saya masih tak betul saya takut saya stress sangat sbb tak cukup rehat lepastu bekerja lagi. Anak saya waktu siang tidur je tapi setiap 3 jam akan bangun macam baby newborn lagi. Malam pun sama. Tidur pastu tiap 3 jam akan bangun. Tp xtahan dah setiap kali malam antara pukul 2-3 pagi mcm tu mesti dia bangun menangis perut kembung kot. Nk tidurkan balik amik masa. Sekarang ni jd alarm sahur kami pukul 4.30 or 5 pagi celik mata segar taknak tidur sampai pukul 7pg. 😂 macam mana nak train anak untuk tidur waktu malam ye. Dia tidur je tapi setiap 2-3 jam masih bangun. Waktu siang dah macam2 aktiviti buat main bg dia busy tapi still mcm tu. Saya dah nk pecah kepala xcukup tidur 😂 #firstbaby

7 Balas

waktu siang tu make sure bby tdo palg lme pn 2 jam je tiap kali tdo.. lps tu kcu2 dye sket.. bg dye bgn sejam ke sejam setengah pastu bg tdo sekejap..

1y ago

Mmg dia tidur mcm tu siang. 2-3 jam je tidur lepastu bangun main sejam or sejam setengah then tidur. Then bangun lg lepas 2-3jam. Masalahnya malam pun rutin sama, dia xtidur straight panjang.