Anak hilang jaundice berapa lama?

Anak saya berusia 37 hari tp mukanya masih nampak jaundice, hari ke 16 dia dah takde buat cek.up jaundice lagi sbb dah jauh hari dan sdh cek darah dan air kencing tiada masalah. Yg masalahnya.. dh lbih sebulan tp masih jaundice. Ada tak ibu2 yg mengalami macam ni. #jaundice #prolongjaundice

3 Balas

kalau nak anak cepat baik dari kuning. ni cara saya la. Alhamdulillah kesemua anak² saya menjadi. 4kali checkup da discharge. 1- kerap bagi susu 2- kerap bangunkan dia. jangan bagi dia tido sangat. 3- tido biar buka lampu. 4- selalu sapu ubat pusat bby (tips dari nurse)

Anak saya pon dh sebulan mcm sis still mata ada nampk kuning lg n muka..

hari ke 16 tu bacaan brp sis?

2mo ago

msih tggi tu, knp lpas hari ke 16 dh x checkup sis?