Susu badan

Hi! Anak saya berusia 2 bulan. Sejak anak saya duduk dengan pengasuh, anak saya lebih suka kan botol berbanding DF. Tapi susu badan bukan FM, sebab anak saya muntah kalau FM. Susu saya tak meriah, hanya 3-6oz sahaja sekali pump, jarang dapat sampai 6 oz. biasa 3 oz je la, soalan saya, adakah susu badan saya akan kering sekiranya berterusan anak saya menggunakan botol tanpa DF? #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

1 Balas

Hi mommy. As long mommy pam susu tu akan masih ada. Tapi pam dengan direct feeding masih tak sama. Means suction tu berbeza. Kalau mommy tak bagi FM dan nampak anak cukup susu okay dah 😊 Kadang kala memang bila pam akan dapat sikit compare anak terus DF since DF pun tak boleh sukat berapa banyak susu kan. Moga membantu jawapan nya ya mommy