Fully Breasfeeding

anak saya baru masuk 4bulan. dan saya mula perasan yang dia sekarang menyusu sekejap sangat even waktu tu dia lapar. ( bila baby main, kita dapat rasa ransangan dia nak menyusu kan ) dari awal lahir sampai 3 bulan lebih, menyusu lama. setengah jam pon ada. sekarang, tak sampai 5 minit menyusu. pernah jumpa nurse, diorang kata paling kejap 15 mnit tu kira ok. tapi anak saya x sampai 5 minit. risau pulak. tak silap, lepas saya amalkan minum Jus Mamariam jadi macam ni. dia jadi cepat kenyang ke ye ? ada siapa boleh bantu x ? #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

berat baby naik tak untuk bulan ni..selalunya baby umur mcm ni kuat menyusu. takpa puan Cuba je bagi lagi..jus mamariam tu Cuba stop dulu..tengok ada perubahan tak.

Tengah nursing strike tu. Teruskan offer dia susu dan skin to skin bonding