Perut kembung kerana kuat menyusu

Anak saya baru berusia 1bulan 24hari hal yang saya sangat risau tentang anak saya ialah anak saya kerap perut kempung.Anak saya minum susu ibu dan susu formula,anak saya kuat sangat menyusu kalau boleh tak nak rengang dengan puting tapi bila bagi putih biasa anak saya tolak pakai lidah kadang tu sampai dah tak boleh nak mnyusu kerana perutnya kembung tapi anak paksa juga untuk dia minum susu#pleasehelp #ingintahu

2 Balas

Sapu minyak yuyee kt blkg, perut, tapak kaki baby. Dan urut perut dia juga mengikut arah jam secara perlahan. Sendawakan baby selepas menyusu.

bb kembong mmg mcm tu sis..die Makin mahukan Susu..sis letak mnyk tapak kaki..labu betis..perut..dn burp kn die..