Kurang berat

Anak saya 1y6m dia makan okay je tapi berat tak naik berat dia 9.8kg je. Dia minum susu farm fresh grow 1-3. Apa perlu sy buat untuk naikkan berat dia? Ada apa2 tips tak? #ingintahu #bantujawab

1 Balas

Graph chart berat anak awak dah masuk line kuning ke? - Jaga jadual tidur - Jaga jadual makan - Boleh tukar diet pemakanan anak. Antaranya: - Boleh cuba double carbs. Contoh dalam satu meal ada nasi dan sup ayam. Nasi= Carbo, dalam sup ayam ada ubi(karbo), carrot (karbo), ayam(protein). - High protein diet. Contoh dalam satu meal sup ayam dan telur goreng/dadar/rebus, etc. - Masakan berlemak yang ada santan, susu, unsalted butter, cheese etc. Nak lebih info awak boleh follow - IG Amalina Mohd Daud - FB Happy Baby Food Malaysia