Lactose free

Anak saya 1tahun cirit pergi klinik dapat probiotic. Dr suruh tukar ke susu lactose free kalau masih cirit. Persoalannya boleh ke campur probiotic ke dalam susu lactose free tu? #ingintahu #bantusharing

8 Balas

Setahu saya boleh. Dulu saya campur probiotic dalam susu anak saya. Anak saya pun lactose intolerance. probiotic tu adalah bakteria baik untuk sistem pencernaan. Semoga anak puan diberi kesembuhan dan pulih dari cirit

2mo ago

apa contoh susu dia sis.. kalau kerap batuk tu msti sbap susu juga kan?

mcm ank sy,dia hanya blh minum susu yg ada pribiotic..contoh susu lactogen..dia ada pribiotic...doktor suggest susu yg ada kandungan pribiotic

anak sy cirit...sy stop susu yg selalu dia minum..bg minum susu similac lactose free tin kecil..cirit akan ok dlm 3-4 hari....

Utk anak sy, doctor minta bancuh dgn air putih sikitttt je. And also tukar susu soy-based utk stop cirit

sis cuba bagi dupro soy anak saya aritu cirit birit teruk sgt sgt sy dupro soy sekali je terus baik sis

Tak pasti. Kena refer balik dengan doktor. Anak saya, paed suruh bancuh dalam air sejuk.

Nape tak tanya doctor terus…

2mo ago

Bukan apa. Doctor yg check anak lebih tahu condition anak berbanding dgn org kt sini. Saya pernah dgr ckp org sebab lupa tanya doctor tp effect kt anak sampai muntah color kuning2. Sedangkan tak pernah dia muntah2. Tp bukan sbb susu lactose free & probiotic la sbb benda lain. Start dari tu saya serik. Kalau lupa tanya doctor saya gigih pergi balik klinik tanya. Btw anak saya pun doctor suruh minum probiotic tp saya fully bf