ANAK BUANG AIR BESAR ADA SEDIKIT DARAH

Anak saya 1 tahun 1 bulan. Since lahir mmg minum susu formula Dupro. Tapi bila tukarkan dia langkah 2, dia jd sembelit teruk & kurang selera menyusu. Kemudian saya tukarkan susu Similac, alhamdulillah dia suka, selera, berat badan bertambah, dah tak sembelit. Cuma yg menjadi masalah, setelah habis 2kg susu, anak sy ada muntah bersama sedikit darah & najis ada sedikit darah. Saya da bawa ke hospital, doctor check darah katanya tiada apa2 masalah hanya pantau di rumah kerana anak saya kekal aktif, selera menyusu, selera makan, HB juga cantik & tiada sebarang jangkitan. Saya jadi buntu. Perlu ke tukar susu lagi?? Jika perlu, boleh ibu2 cadangkan saya susu lain selain Lactogen, kerana anak sy tidak ssuai dgn Lactogen since day 2. Jika tidak perlu tukar susu atau bukan masalah susu, boleh ibu2 beri cadangan lain? Terima Kasih. #ingintahu #firstmom #susu

2 Balas

atas 1 tahun boleh minum susu full cream dah atau fresh milk boleh cuba fernleaf full cream atau dutch lady ka

7mo ago

thanks

dupro lgkah 3? sbb yg tu pun ssuai dr 1 tahun-3 tahun..

7mo ago

Thanks