anak belum meniarap sendiri

anak next week masuk 7bulan, belum meniarap sendiri. risaunyaaa. first mom 😢

2 Balas

mommy try bg mgiring bdn kat baby then biar dia buat sendiri. sy buat cm tu sejak anak sy 4 bulan. kdg sy buat tummy time juga. anak pun kdg pndai nangis tapi sy buat hari2. lama2 baby akan pandai. skrg anak da 6 bulan. da pandai meniarap sendiri. ada masa dia ok, ada masa dia x ok sbb salah teknik bhgn tgn. kdg anak pndai nangis. kdg anak pun pndai gelak kalau dia da meniarap dgn jayanya 😂. as mom, support anak mana yg silap.

buat tummy time tak?

3mo ago

buat, tapi tak lama sebab dia menangis bila kita meniarapkn dia