Cara stop ketagih susu badan

Anak i 1y 2w. Ada tak cara nak stop anak dari ketagih susu badan. Dia suka menyonyot sekarang. Any tips mommies? Lagipun susu i tak banyak sangat dah#momlife

2 Balas

Anak saya 1y 2m, masih nyotnyot puting saya, pun susu saya x banyak sangat, mungkin dia masih memerlukan susu kita walau sikit.. Ikut keperluan dia... Kalau momy x mahu dia hisap lagi, cuba sapu puting momy dengan asam jawa atau yang benda pahit, kelat dan sebagainya..

maksudnya nak stop susu badan ke atau nak stop tabiat anak suka mengempeng?