Ada tak kena Placenta Previa kali kedua?

Anak first saya pada Dec 2019 pramatang 36minggu kerana PP type 4. Admit 1bulan awal di hospital. Saya tengah mengandung anak kedua berusia 20minggu dan dr detect low lying placenta. 28weeks kena scan semula utk check kedudukan uri. Persoalannya, ada tak ibu ibu yg kena PP kali kedua semasa hamil? Pls share. #PlacentaPrevia #lowlyingplacenta

1 Balas

mak cik sy pernah kena PP smpai 2 kali sbb masa kandungan sebelum dah ade history mcm tu. so doc mmg akan pantau lebih. x boleh nk buat ape sbb kedudukan uri ni mmg random je ikutkn.

1y ago

Tq sis. Betul tu.. Kedudukan tu mmg random 😓 Dr dekat KKIA pun pantau saya extra dah ni..