RINDU ANAK FIRST

anak first dah 3 tahun lebih.. decide dgn suami hantar anak ke kampung dah 2 hari lepas hantar.. sbb dah 33 minggu dan dah jumpa bidan kampung kepala dah masuk jalan.. cukup bulan insyaAllah keluar.. bincang punya bincang sepakat hantar dia balik sekejap sbb takut anything happen takde sape nk tengokkan dia.. dah hantar ke kampung dan dah balik ke sini balik nak settlekan kerja semua.. baru 2 hari perasaan tak boleh tahan Allah je yg tahu.. masuk bilik dia menangis,, pandang maiinan dia nangis,, buka peti ais nampak gula2 dia nangis lagi,, tengok pinggan dia nangis,, tengok berus gigi dia nangis.. rindu yg tak mampu nak tahan.. selalu kalau dia ada dia nakal terus marah.. sekarang terasa yg amat.. tp bila video call dia macam terlalu happy tinggal dengan datuk nenek sampai kita tanya apa2 dia tak hirau pon.. lepas end video call kita yg menangis separuh mati.. Allahu sampai bila perasaan ni... semoga Allah permudahkan urusan bersalin ni.. dah janji dengan dia nk bawak balik baby sebagai hadiah utk dia

1 Balas

Sy paham perasaan bila ibu rindukan anak yg jauh di mata. Sy pun rindu anak first sy. Tp bukan sbb hantar balik kg. Dia meninggal tahun lepas masa tgh operation. Operation gagal. Umur 1thn 2 bulan. Sekurang2 nya puan masih boleh video call anak. Sy cuma mampu tgk gambar dgn video arwah je. Rindu x ada penghujung Puan doakan je anak puan dlm keadaan sihat dan selamat. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti 😊

1y ago

Sy redho.. bukan senang nak buat keputusan sampai terpaksa resign keje semata2 demi anak. Lagipun Allah dah ganti sedih sy. Sy pregnant anak 2nd lepas 2 bulan anak sulung meninggal. Sekarang alhamdulillah dah 31w. Tp rindu kat anak sulung tu sikit pun x kurang.