Anak Setahun Gigi Baru 2..Normal ke?

Anak dah masuk setahun tp gigi x betambah msh 2 batang..normal ke?

1 Balas

Normal don't worry. Anak I lepas setahun pun baru keluar 2 btg gigi (atas) and selepas 2 3 minggu mcm tu keluar lagi 2 btg gigi (bawah). Semua anak x sama ya, ikut badan and perkembangan masing2. Nanti bila anak dah setahun lebih (1 1/2) mcm tu, boleh bawak jumpa doctor gigi juga utk check perkembangan gusi and gigi anak. Bagus kalau kita visit doctor gigi, mmg advisable pun and I pun minggu depan mcm tu nak bawak anak jumpa doctor gigi nak check perkembangannya😊

2y ago

ooh normal ek..ok² tq 4 ur sharing..nti nak bawa pg doctor gigi jgk la 😀