Kecewa dan sedih

Anak baru setahun dah kena bagi makan macam2 .. kita bukan main jaga anak tak bagii jajan apa semua .. Dah bagi rasa jajan,kek apa semua .. tak nak dah makan nasi .. Help mommy nak cara nak bagi anak makan nasi balik ..huhuhu#pleasehelp

3 Balas

masak sup² .makanan yg dia suka.. anak sy macam tu jugak bila da makan coklat .. x nk makan nasi . tapi saya paksa dan masak benda yang dia suka . sya buat train punya..dapat 2, 3 suap pun syukur.. dia x makan nasi kalau makan mee pun okay dah

bagi kentang putar homemade ke, mac and cheese. anak sy lebih suka yg tu bbanding nasi. yg penting karbo dia cukup dlm sehari. sbr byk2 puan ye. rajin cuba menu kreatif utk anak

Kesiannya. Kena pukkkk tangan org yg bagi2 makan tu ishhh. Try sis buat aiskrim/kudap2 buah2 tnp gula