Assalamualaikum .. Jum baca tips parenting ni 💞.Sharing is caring 💖

😡 Anak asyik nak menang? 😡 Ya, salah satu tanda anak dalam fasa Egocentrism adalah dia selalu nak menang & suka ikut cakap dia sahaja. Kenapa Allah cipta fasa Egocentrism pada anak kita? 🦋 supaya anak kita tak ikut semua cakap kita 🦋 kalau anak kita ikut cakap kita untuk duduk diam, tak menyepah, memanjat dan tak berlari ke sana ke sini maka perkembangan anak kita akan TERBANTUT 🦋 Anak kita berkembang bila dia explore, experiment & experience perkara di sekelilingnya Jadi bersabarlah wahai ibu wahai ayah. Anakmu bukan nakal, mereka sedang membesar dan berkembang #JomUpgradeIlmuParenting #NotaParentingTaufiqRazif

1 Balas

Semoga bermanfaat 💞