kencing kurang

anak 5bulan sejak 2 3hari ni nampak dia kurang kencing, malam tuka pempers dlm 10malam, esok pagi nya dlm subuh bru tuka baru, xpenuh pun pempers nya .. dia xckup susu ke ye? tp tgk berat dia naik lawa, stiap bulan 500g-1kg naik .. ada yg boleh share x 😅#bantujawab #bantusharing #firstmom #SeriusTanya #ingintahu #newmom

2 Balas

I pernah kena dulu anak first. Nurse cakap normal la tu baby macam kita jugak nak kencing ikut time suka dia. Katanya. Kita ni risau ye lah mak mak selalu dh biasa baby kencing penuh diaper malam2 kan. So kalau baby awk masih kencing, dan takde tanda2 kencing tak lawas or meragam, jgn risau ye. Just monitor je. Berat naik cantik dh tu.

3mo ago

betul tu sis, sy bru 2 3hari ni kasi gap jauh tuka pempers malam, biasa 3 4jam sy tukar dh sbb tahu dia ni kencing byk, tp bru² ni perasan kencing mcm sikit tu yg ksi gap 6 7jam tu, rupanya betul mmg dia xkencing 😅

lepas tukar pampers tu dia ada menyusu tak?

3mo ago

dia mmg kuat nyusu sis .. stiap sejam, paling lama 2jam ..