Sekadarnakmeluah

Anak 2nd ni nak sangat saya fully breastfeeding tapi disebabkan anak sulung masih kecil baru 1 tahun 4 bulan dalam fasa active lagi,husband cuti maternity 2 minggu je..saya pn kadang lambat masak kadang skip makan sb handle anak sorang². Berpantang nanti dgn mak tapi tu pn sekejap lepas tu semua buat sorang². Saya tak nak stress nanti kesian kt anak😢kesian kt badan sendiri sb tak dapat rehat cukup.. rasa sedih sangat² tak dapat breastfeed anak 2nd nanti😢..saya sangat perlukan kata² semangat dari mommies

2 Balas

It’s okay momma..sy pn mengalani benda sama..bezanya anak sy yg lain da umo 5tahun & 7tahun..cumanya sy xckup msa nk BF ank girl sbb smua benda sy buat sorg..husbnd kerja jauh..so hantar ank sekolah sorg pg sorg ptg..agak busy..mkn pn xtentu..bg mkn ank2 je lpastu mmg xde msaa air susu pn bkurg..so sy ambk kputusan utk bg FM je ytk bby girl..yg penting baby sihat dan growth die cantik di graph..jangan sedih yaa..😘

1y ago

Allah😢..kalaulah husband tak jauh mungkin boleh breastfeed anak..btw tq sis bagi kata² semangat😢

Sy masa anak first mcm terkilan xdpt fully bf dkt anak, just brp bulan je dpt then dok org tekan ckp ank xckup susu la ap la smpai sy jd stress,sy sedih then lama2 sy fikir ada sbb knp sy xbf mgkin ada mudah nye..bf mgkin jimat tp bdn kita letih..fm pulak sediakn duit tp atleast kita dpt rest ..apa pun janji anak sihat dah bersyukur

1y ago

sama la...family duk tekan suruh bagi fm tapi kalau fikir ada juga kebaikannya,memudahkan.kalaulah anak sulung saya 3@4tahun saya akan cuba fully breastfeeding anak 2nd tapi tula sedih sangat.