Buka buku pink

Alhamdulillah harini settle buka buku pink. Srs i cakap ingatkan smpai separuh hari tunggu rupanya 2jam pun dah siap. So baby 2024 is coming 🤭 Semoga Allah permudahkan setiap langkah perjalanan 🌸 #firstbaby

4 Balas

depends tempat kot. saya xlah sampai stgh hari. tapi nak kat kol 12 jugak lah setel. pergi 8.30. kena panggil nak kat kol 9. kat kaunter yg tolong isi detail muka depan buku pink sorang, dia kena layan ibu2 lain yg dftar kat kaunter jugak, nurse yang dalam bilik ada 3 orang. doktor kadang2 sorang, kadang2 2 orang. jumpa nurse banyak soal siasat jugak sebab saya pernah gugur sebelum tu. banyak penerangan, cek breast ada ketulan ke tak. oh yang buat lambat dulu, saya kena kencing 2x. kencing bukanlah boleh dipaksa2😅1st kencing tu makmal cek saya pregnant ke x je. ada detail lain kat air kencing yg kena cek. nurse suruh tanya makmal ada lagi x air kencing awak tadi?🤣 dah buang terpaksa lah menunggu pulak nk kencing. x bawak air spare. lepas tu, tiap kali cek up bawak air siap2.

saya dri pkol 8 sampai kol 12 😅 sbb misi mmg cakap awal buat buku mmg lmbt

Kalau first buka buku nurse/dr akan check apa je ya.

11mo ago

Kalau sy pula dia scan then dia soal2 about sejarah sakit. Then dia ada juga check breast kita, sbb nak tngok ada ketulan ke tak. Lpstuh ambil darah untuk hiv and untuk tahu jenis golongan darah kita. Lpstuh nurse isi3 borang. Then bru consult dngn dr. Dr akan tnya balik ada morning sickness ke apa kee. Then bgi ubat.

sape yg ckp tu smpai separuh hari 😂

11mo ago

akk pernah buka buku kat kk ampang ye dr kul 7.30 sampai kul 12 br setle cek gihi n jmp.dr,buka buku di kk nilai,sekejap,dr jam kul 8 sampai jam 9.30 sahaja,sbb jmp dr n cek gigi pada hari lain...