Kantung tanpa janin

Akhirnya disahkan missed miscarriage @10w3d . Kantung kosong since 8w masa buka buku pink. Tca 2mggu @ harini. Dh scan tvs pun sama kosong jugak. Tp sy dh sedia terima segala kemungkinan ini, sbb sbg ibu kita tahu naluri ibu tu mcm mana. Dr awal kandungan pun sy dh byk kali spotting koko, merah pekat, ON OFF tp bila cek doktor kata ok je. Tp bkn salah doktor pun mmg kandungan sendiri bermasalah (choromosomal factor). Bkn sbb servix incompentancy atau rahim lemah. Tp doktor masih bg tempoh 2mggu untuk gugur sendiri kalau tidak diorang plan nk masuk ubat. Mst sakit kan sbb mcm kena paksa beranak 😭 . Sakit gugur sakit kena paksa beranak. Takpelah doakan sy kuat ye

9 Balas

Mcm saya keguguran 2/22 haritu . Kantung saya stop membesar waktu 4w6d , 9w baru ada tanda turun sendiri . Lama .. sakit ya mmg sakit . Tapi bersyukur sbb allah izinkan anak syurga turun elok sempurna tanpa dc . Saya sekarang pregnant semula insya allah 11w . Ambil masa 3bulan untuk lekat semula . Insya allah sis pantang makan betul2 , pantang ikut tradisional lagi digalakkan .. insya allah akan ada rezeki semula amin ..

Semoga Allah permudahkan urusan puan & diangkat segala kesakitan. i feel you. dah laluinya bulan 1/22 lepas. and sekarang dah pregnant balik, dh 9w. doa byk² minta dkt Allah kantung keluar sendiri dgn lancar & sakit sekejap saja. kantung sy stop membesar 8w5d & keluar time kiraan sepatutnya 11w2d. InshaAllah pasti rezeki yg lebih baik akan menyusul lepas ni🥰

2y ago

Ye sis. Sy terpaksa tggu lg 2weeks doktor tknak buat conclusion cpt sgt. Terpaksa tahan emosi baby dh takde tp kita still bawak dia ke sana sini 😢 . Semoga kantung cepat turun sebelum sy diberikan ubat. Aamiin . Aamiin. Terima kasih utk support dan doa sis. Sy doakan sis dan kandungan sihat selamat sehingga melahirkan

Sabar ye sis. Nanti ada rezeki lagi inshaallah lepasni cepat lekat balik. Ni doctor yg cakap dekat sy masa sy keguguran bulan 4 haritu sebulan lepastu sy lekat balik alhamdulillah sy doakan sis pun sama nanti banyakkkan rest yer 🙂

Update : Alhamdulillah start semalam sy spotting dan darah sikit2 pagi ni dh turun kantung bersama ketulan2 darah. Sy dh otw pergi hospital Semoga semuanya dipermudahkan

insyaAllah ada rezeki lain nanti.. semoga dipermudahkan urusan ya puan.. maaf saya bertanya.. since 8w tu puan ada alahan macam biasa ke..

2y ago

Aamiin. Alahan sy pun makin hilang tiba2 sis. Sy igt takde apalah rupanya petanda baby tak growth.

sama saya tp tvs ada janin cume xbergerak n xde heart beep… doakn saya kuat ada rezeki lepas ini

2y ago

aamiin

sabar ye sis..insyaallah nanti ada rezeki.. semoga sis dipermudahkan segala urusan ..🤲

2y ago

InshaaAllah Aamiin. Terima kasih ye sis 🥰 semoga doa yg baik kembali pd sis

sye pernah lalui macam awk

2y ago

4 bulan

semoga dipermudahkan.