Sangkut GDM

Agak sedih sedikit sangkut gdm 8.1. Cemana ya nak control bacaan bagi cantik. First time mummy, kata-kata semangat sikit & tips, Trimister petama dah sangkut 😭😭#firstmom #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

Sama mcm saya, awl2 dh sangkut. Jgn sedih ya sis. Awk jaga makan betul2 jaga gula & pengambilan carbo. Makan makanan sihat lebihkan fiber & protein. It’s a blessing in disguise. Bila awk makan healthy, awk makin sihat. Dan nanti bersalin continue makan sihat jadi susu awk berkualiti dan lebih pekat. Percayalah ckp sy. Awk on diet ke on meds? Apa pun, jgn down ya. 🫶 semangat! 💪🏻💪🏻

5mo ago

Yeke sis. Sy sangkut masa puasa 5.3. Lepas minum jadi 6.7 tak silap. Awk dgr je ckp dietitian tu k. InshaAllah semua ok.

sy haritu minum air gula sangkut gdm 9.63. esok nya buat bsp sehari. nurse yg buat cek sehari bsp tu pun nasihat jangan hentikan makan nasi dan mee dahulu. nnti dah habis bsp boleh la makan seperti biasa

saya pun detct masa 9w. last2 kawal sgt makan skg ni trun pula berat. hahahahahaha

amalkan pati delima jenama Gulsan atau lain². Alhamdulillah bacaan gula stabil