nk tnya

agak ii klau menangis setiap hari terjejas tak kandungan kita ? 😞 #FristBby #7weeks5day

14 Balas

Sy tak sure, tp dlu mse sy kerja taska ad sorg cikgu ni dimadukan mase die dlm pntng ank last, hari2 die ngis, mungkin dr die mgndung lg die dah sedih2 ke kan, tp efek pd ank die sy tgk anak die kerap menangis, xboleh kacau sikit je usik ke xboleh mesti nangis, sy xtau pun mula2 tp ad akk y kj skli tmpt sy die y cerita sbb budak tu dr kakak die lg dah dduk taska tu jdi die dah knl kakk tu lama dah cmtu,kesian sy tgk kdg kalau ayh die hntr die nangis nk ikut ayah die sbb ayh die jrg ad rumah kan, mak die cikgu,ayh die mcm kerja pjbt hal ehwal agama cmtu,,

effect sis. bulan lepas sy keguguran. first time pjj ngn suami, baru tu plak mengandung. hari2 menangis. seminggu bleeding. lsptu gugur keluar habis, 8w. so sis kena positive. kena overcome knp sedih2, buat benda yg boleh happykan diri.

dah kenapa hari2 mesti nak nangis? org ckp masa pregnant ni kena happy2 ceria. nanti anak keluar akan cenderung ikut mood kita masa pregnant. kalau asik nangis nanti anak pun kerap la menangis.

Mood kita akn effect pda baby sis.. sbb tu kita digalakkn utk tgok bnda yg baik2 n positif je smasa hamil ni.. jgn stress sgt sis..be happy and positif ya.. 😊

Terjejas sis.. Sy miscarriage sbb stress, to be honest, sy mmg bnyk nangis.. Kandungan kali ni, sy cuba positif, sbb dah rasa sakit nya keguguran mcm mana..

Ye terjejas baby boleh rasa mood ibu. Jgn sedih2 jgn stress cuba tenang2 je. Kalo ada masalah boleh share dgn org yg boleh dipercaya.

Org ckp xbagus utk baby.. tp sye dr awal smpai skrg pn still hati tisu lg.. bnyk sngt bnde fikir..

mybe la. sbb sy pn kdg2 ter emo gk di hujg2 trimester nie..rsau berbalik ank yg bkl lhir nnt

Terjejas dr sudut emosi. Jadi mom jangan stress2, baby dlm perot pon akan terikot stress.

Terjejas dari sudut emosi baby. Stay strong and positive ye sis 💪🏻💪🏻💪🏻