BABY 3m+ TAKNAK TIDUR, HELP 🥹

#advicepls #firstbaby #firstmom #ingintahu Hi, baby saya memang susah tidur. Bila dia menguap or cukup masa window wake mmg saya bg dia tidur terus. Masalahnya bila tidur 15/30minit je. Bila bangun menguap lagi. Minum susu pun main main. Kdg minum 1oz-2oz je. Takmacam baby 3m+ langsung. Lepastu masukkan tangan dalam mulut, bila bg susu taknak, botol+bf. Saya risau pekembangan baby saya terganggu 🥺

5 Balas

Anak sy mcmni jugak masa umur 2bulan. Then sy cuba buat cara ni, setiap kali sy nk bagi dia tido sy akan buka white noise dekat dia lepastu mengiringkan dia, selit bantal panjang yang dia boleh peluk then tepuk area bahu sampai dia lena. Alhamdulillah dah 2 bulan lebih dia lena dgn cara ni. White noise dgn position mengiring sangat2 membantu 😅

8mo ago

makaudnya letak dia atas katil terus ke ? tak yah dodoi dkt tgn kita?

sama laaa baby sya pun sis.. minum susu kdg2 1 oz 2 cmtu je... padahal dah bancuh bnyak ni... geram betul.. hahhahahhahhaha.. pastu dok hisap jari berbunyi2.. hhahahhaha.. sya tukar susu n botol pun kdg2 dia taknak jgk.. hahhahhaha

Hai. Kalau nap sekejap sangat bila malam ajak anak tidur awal. Gelapkan bilik, bagi susu. Cuba konsisten mommy kalau tak menjadi bila check up cuba tanya nurse/ doktor macam mana nak buat

Sama sis mcm anak saya. Tidur sekejap2. Kadang tk sempat kita nk rehat dia dh bgn dah.

kalau bayi baru dpat tahu something new cntohnya Isap Jari memang susah nak tido ..